Детски бисери 2

 • Кравите не смеат да трчаат брзо, за да не го разлијат млекото.
 • Во текот на неделата, Бог живее во рајот. Само во недела, доаѓа во црквата.
 • Моите родители користат само рециклиран тоалетен папир, затоа што бил веќе употребен и не штети на околината.
 • Маж не може да се венча со маж, затоа што нема да има кој да ја облече венчаницата.
 • Кај нас мажите можат да се оженат само со една жена. Тоа се вика монотонија.
 • Мојата сестра е многу болна. Секој ден зима по една пилула, а тоа го крие од родителите, за да не се уплашат.
 • Кругот е кружен квадрат.
 • Кајсијата е како јаболко со тепих.
 • Брат ми и јас денес изедовме цела тегла со џем. Вечер ќе добиеме или пролив или ќотек.
 • Не разбирам зошто мама толку многу се налути, што ја искршивме вазната. Па и онака беше стара а и Кинеска, а не наша!
 • Сестра ми пак го помина одделението со одличен успех, со сите петки. Она тоа намерно ми го прави!
 • Во телевизрот работат мали луѓе, а во радио нивните деца.
 • Баба ми замина на оној свет. Сега и ние имаме некој во иностранство.
 • Мама и тато денес имаат годишница од брак. Тоа сите го знаеме, освен тато.
 • Израелците направиле златно теле, затоа што немале доволно злато за златна крава.
 • На Марс има живот, но тоа е само хипотенуза.
 • Швајцарските крави претежно се користат за правење на чоколадо.
 • Да се биде добра медицинска сестра, мора да биде потполно стерилна.