Детски бисери

child laughing sxc 732315
 • Колку метри има километарот?
  – Не знам, не сме ги учеле тие сообраќајните метри, ги знам само оние за мерење на прозори. 
 • Пеперутката е инсект од семејството хелихоптери.
 • Најкорисно животно е свињата. Од неа можеме да употребиме се, месото од напред и од позади, кожата за чевли, влакна за четки и име за пцовки.
 • Зоолошка е супер место! Тамо можеме да ги видеме и тие животни што не постојат.
 • Не сум крстен, ама затоа сум вакциниран.
 • Животно осигурување се пари кои ги добива оној кој ќе преживее смртен случај.
 • Баба е дебела, затоа што е полна со љубов.
 • Повеќе ја сакам сестрата на мама, отколку мојата сестра. Мамината сестра ми е тетка, а мојата не ми е ништо.
 • Мојата мама е навистина убава, сеуште се гледа дека некогаш била млада.
 • Јас кога ќе пораснам ќе се оженам со мама, не сакам некоја непозната жена.
 • Кога баба ја болат забите, она едноставно ги остава во чаша.
 • Еднаш бев толку многу болна и имав 40 кила температура.
 • Во групата живина, спаѓаат сите животни суштества со пердуви: кокошки, патки, гуски, птици и индијанци.
 • Јас немам веќе баба, неа ја посадија на гробишта.
 • Дали и мајките треба да јадат трева, за да од градите им тече млеко?
 • Лекарите викаат дека смртоносните болести се најлоши.
 • Кога се роди мојот брат, мораа да го стават во акумулатор.
 • Многу се исплашив кога се разболи мама. Помислив дека тато треба да ни готви.
 • Сите кучиња сакаат вода. Некои толку многу што дури и живеат во неа. Тоа се морските кучиња.
 • Аквариумот е мало стаклено море, каде што живеат домашните рипчиња.
 • Алиментација е плата за децата, кога татко им ќе се одсели.
 • Посвојувањето е многу подобро од раѓањето. Така родителите можат сами да си одберат дете и не се приморани да го прифатат баш тоа што го добиле.
 • Папата живее во Вакумот.
 • Сите риби носат јајца, а руските дури и кавијар.

kids laughing