Нејзиното височество Барби (Barbie)

barbie

Првата Барби кукла, за прв пат се појави пред публиката во 1959 година, на саемот за играчки во Њујорк, со цена од само три долари.
Облечена во црно-бело костим за капење и со црни штикли, Барби беше кукла што до тогаш никој немал видено.
Нејзината популарност била јасна – уште во првата година се продале “само” 300.000 кукли.

 Од сирена до филмска ѕвезда, со нејзината идеална фигура, Барби и ден денес е една од омилените кули во целиот свет.
Денес, секоја секунда бележи 2 продадени Барби кукли, ширум светот.