8 златни правила за сигурно сурфање на интернет

kidonline

1. За да го користам компјутерот, прво треба да побарам дозвола од родителите.

2. Моите лозинки, нема да ги споделам со никого. Тие се строго доверливи.

3. Ќе отврам мејлови, само од личности кои ми се познати.

4. Секогаш ќе ги споделувам проблемите со моите родители.

5. Комјутерот ќе го користам НЕ повеќе од еден час.

6. Името и адресата се лични податоци. Со никого нема да ги споделам на интернет.

7. Заедно со родителите ќе одлучиме кои интренет страни смеам да ги посетам.

8. Почитувај ги сите во виртуелниот свет, но довери им се само на они кои вистински ги  познаваш.