Не се залажувајте, бебешките играчки не се само за забава

Играњето не е само можност за забава и разонода, а исто така за едукација и физички развој. Запомнете дека првите три години  од животот на вашето дете се најважни, за развој на нивниот мозок. Овие три години ќе се афектираат во нивниот живот најмногу од било кој друг период.  Децата...

8 златни правила за сигурно сурфање на интернет

1. За да го користам компјутерот, прво треба да побарам дозвола од родителите. 2. Моите лозинки, нема да ги споделам со никого. Тие се строго доверливи. 3. Ќе отврам мејлови, само од личности кои ми се познати. 4. Секогаш ќе ги споделувам проблемите со моите родители. 5. Комјутерот ќе го користам НЕ повеќе од еден час. 6. Името и адресата се...

Емоционална Интелегенција

Вежбајте со трпението на детето. Трпението е вештина која се развива бавно и постепено, во текот на подолго временско раздобје (од 1 до 18 години од животот). Никогаш не е ниту прерано, ниту прекасно да почнете да вежбате со трпението на децата. На пример, додека чекате ред во продавница, речете...