ИСПОРАКА

УСЛОВИ НА ИСПОРАКА

Добредојдовте на нашата онлајн продавница! Ние сме посветени на Вашето задоволство и сакаме да Ви обезбедиме пријатно и лесно шопинг искуство.

Ве молиме, запознајте се со нашите услови за испорака пред да ја завршите Вашата нарачка.

Рок на Испорака:

 • Нашиот стандарден временски рок за испорака е 1-4 работни денови.  Времето на испорака може да варира во зависност од Вашата локација и доставната служба. За адреси на испорака во поголемите градови, времето е испораката се извршува за 1-2 работни дена, а за помали и подалечни населени места, времето може да биде подолго. 
 • За сите нарачки направени во петок или за време на викенд ќе бидаат процесирани во првиот следен работен ден.
 • Во рокот на испорака не се засметуваат викендите и неработните денови.
 • Работното време на персоналот кој ги процесира нарачките нашиот online shop е од 8 до 16 часот во текот на неделата и сабота од 8 до 14 часот. 

Трошоци за Испорака:

 • Трошокот за испорака на целата нарачка (независно дали се работи за 1 или повеќе производи) е 150 мкд за територијата на цела Р.С.Македонија.
 • Цената се однесува на 1 испорака, а не за 1 производ. Ако имате повеќе производи во нарачката, испорака плаќате само еднаш!

Начин на испорака:

Надворешни соработници кои ја вршат доставата за нас се курирските служби PostExpress и Eco Logistic кои пратките ги доставуваат на адресата за испорака, со следното работно време:

 • PostExpress секој работен ден од 8 до 16 часот и сабота од 9 до 14 часот
 • Eco Logistic од понеделник до петок – 09ч до 17ч и сабота – 09ч до 15ч.

Ве молиме обезбедете во тој период да има личност која ќе може да ја прими доставата. Внимателно проверете го пакетот за да се уверите дека ги содржи сите предмети кои сте ги нарачале. Ако приметите било какви оштетувања на пакетот, можете да ја одбиете пратката и во истиот момент да нѐ известите со повик на телефонскиот броj 079 401 370 или по пат на e-mail: support@sakamigracka.mk. 

Доколку е сѐ во ред со пратката, слободно превземете ја и потпишете се на испратницата која ќе Ви ја приложи курирот. Доколку курирот не Ве пронајде на назначената адреса, ќе треба да Ве исконтактира на телефон-контакт кој сте го посочиле при креирање на нарачката и да се направи договор за нов термин за испорака на нарачката. Во случај повторно да не Ве пронајде на посочената адреса нарачката се враќа кај нас. 

НАПОМЕНА

 • Испораката се врши исклучиво на територијата на Република Северна Македонија и истата се остварува преку надворешни соработници за испорака и достава. 
 • Со потврда на нарачката и кликнување на ПОТВРДИ ЈА НАРАЧКАТА, се согласувате со условите за достава и испорака.
 • За прецизни информации во врска со Вашата нарачка може да нѐ контактирате на 079 401 370

Ви благодариме за Вашето почитување на нашите услови за испорака. Ако имате било какви дополнителни прашања, Ве молиме контактирајте нѐ.